четврток, 18 јули 2024

Во Јапонија – детелина со 63 листа

Јошихару Ватанабе од Јапонија е најсреќниот човек на светот, откако постави нов Гинисов рекорд со одгледување на детелина со 63 индивидуални лисја.

Објавено на

часот

Сподели

Тој е првиот човек што некогаш одгледал детелина со 63 лисја!

Но, Ватанабе почна да сонува да постави нов светски рекорд и успеал да одгледа детелина со 63 листа.

Стариот рекорд е од 2009 година на Шигео Обара, исто така од Јапонија – детелина од 56 листови.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ