сабота, 13 јули 2024

Во „Јахја Кемал“ во Струга учениците симулираа дипломатски прием 

Веќе една деценија во ПСУ Јахја Кемал во Струга, традиционално се одржува симулација на формален прием за учениците од четврта година. Неделава пак се одржа ваков формален настан како практична настава, на која му претходат теоретски подготовки на учениците за дипломатија и дипломатски протоколи.  

Објавено на

часот

Сподели

А самиот настан беше збогатен со пригоден коктел, класична музика во живо и присуство на гости од различни локални и државни институции. 

ПСУ Јахја Кемал е мултиетничко училиште кое ги негува позитивните интеракции и разлики меѓу сите свои ученици и образовен кадар и се гордее со сите досегашни дипломати, јавни личности и почитувани професионалци кои произлегле токму од нашата образовна институција“, велат од училиштето. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ