сабота, 20 јули 2024

Утре завршува учебната година за средношколците, основците ќе учат една недела подолго

Објавено на

часот

Сподели

Пролонгирањето на учебната година за основците се должи на продолжениот зимски распуст заради заштеда на електрична енергија за греење на училиштата, така што второто полугодие од учебната година наместо на 18 јануари почна на 23 јануари.

Датумите се наведени и во изменетите календари на МОН за организација на работата за оваа учебна година кои им се доставени на училиштата.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ