недела, 14 јули 2024

Српската војска во Словенија помага со последиците од страшните поплави (ФОТО)

Објавено на

часот

Сподели

Градови беа отсечени, комуникацијата прекината, имаше лизгања на земјиште, урнати мостови, дел од луѓето беа без струја и вода за пиење.

Најпрво хрватската, а сега и српската војска замина да помине во Словенија за санирање на последиците од поплавите.

Фотографиите се објавени од српското министерство за одбрана.

србија-словенија

србија-словенија

србија-словенија

србија-словенија

србија-словенија

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ