недела, 21 јули 2024

Спасовски: Случајот со Кадриески е расчистен, приведен е напаѓачот

Објавено на

часот

Сподели

„Приведен напаѓачот. Земени се изјави. Пријавата и земањето на изјавата од оштетениот беше во медицинскиот центар. Таму беа полициските службеници. Известен е и јавниот обвинител и по прибирање на сите материјални докази, ќе бидат поднесени пријавите. Така, овој случај е расчистен, изјави Спасовски.

Бугарски политичари и бугарските медиуми и за овој случај тврдат дека има етничка позадина, омраза, затоа што Кадриески се декларира како граѓанин со бугарска самосвест. Сепак, МВР не информира дали станува збор за нерасчистени сметки или инцидентот има етничка позадина.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ