вторник, 16 јули 2024

Сопственикот на Пинк групацијата отвора телевизија во која водителите се вештачка интелигенција

Објавено на

часот

Сподели

„Тоа секако ќе биде единствената телевизија на светот во која нема да има ниту еден вработен жи  човек, а ќе има богата програма во живо, вештачка интелигенција, серверско машинско учење и дигитални виртуелни системи кои ќе претставуваат револуционерен исчекор во планетарната тв индустрија“, напиша Митровиќ вчера на Твитер и објави видео.

Денеска е претставен вториот „новинар-водител“ со име Србо. Митровиќ вели дека оваа телевизија ќе проработи во септември на територијата на Србија, БиХ и Црна Гора.

s

 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ