недела, 14 јули 2024

Слушнете ја песната на младите информатичари создадена со ВИ

Четворицата ученици од осмо и девето одделение, кои ќе ја претставуваат Македонија на Eвроспката и Балканската јуниорска олимпијада по информатика (Владимир Грчев од Кочани, Никола Стојковски од Скопје, Марко Кренков од Струмица и Бисера Илиева од Скопје),  додека беа на подготвителен камп на Пониква, го искористија слободното време за да експериментираат со Вештачката интелигенција и создадоа химна за Европска oлимпијада. Резултатот всушност звучи многу добро.

Објавено на

часот

Сподели

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ