вторник, 23 јули 2024

Сараево повторно меѓу десетте најзагадени градови во Европа

Објавено на

часот

Сподели

Како што пренесува Н1, Сараево според овие податоци е во првите десет најзагадени града во Европа. Најзагаден град во светот ова утро е Њу Делхи со индекс од 483.

По него следат Карачи, Колката, Ханој, Лахор со доста помал индекс на загаденост, додека Сараево на седмото место во светот има индекс од 156 и е означен како „Нездрав за чувствителните групи“.

„Заболените од болести на органите за дишење и срцето, потоа постарите, бремените жени и децата би требало да намалат продолжени или поголеми напрегања за време на престојот надвор. Сите останати треба да се ограничат на продолжени или поголеми напрегања при престојот надвор“, се наведува.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ