сабота, 13 јули 2024

Самостојна изложба на Ешреф Ќахили 

Во Националната галерија Чифте амам денеска ќе се одржи самостојна изложба на Ешреф Ќахили.

Објавено на

часот

Сподели

На отворањето ќе се обрати директорката на Националната галерија Дита Старова Ќерими и професорот Решат Амети, член на Управниот одбор на Националната галерија.

Изложбата „Музеј на детството“ опфаќа триесетина дела во техника масло на платно и комбинирана техника и ќе биде достапна до 18 декември.

Ќахили првпат изложува во Националната Галерија, а овој проект е во рамките на билатералната културна размена меѓу Република Северна Македонија и Косово.

Куратор на изложбата е Маја Крстевска, виш кустос во Националната галерија. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ