недела, 21 јули 2024

Редовно чистете ги климатизаерите за да не добиете пневмонија

Објавено на

часот

Сподели

Ако редовно не се чисти филтерот на климатизерите тоа може да предизвика таложење на опасни бактерии и микроорганизми кои понекогаш можат да развијат и пневмонија кај луѓето кои подолго седат во климатизирана просторија. 

Бактериите лесно се пренесуваат со дишење во климатизираната просторија, а лесно се заразуваат повозрасните лица, лица со хронични белодробни заболувања и оние со намален имунитет.

Навременото лекување на ова заболување од бактеријата легионела е особено важно. Но многу поважно е редовното чистење на филтрите на апаратите за разладување.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ