вторник, 23 јули 2024

Промоција на стихозбирката „Куќа во куќа“ од Гордана Михаилова-Бошнакоска

Објавено на

часот

Сподели

„Куќа во куќа“ е 14-та поетска книга на Бошнаковска, во која авторката со тон на тревожност пее за судбински теми и остварува една нова димензија во нејзиното богато творештво. Всушност, во стиховите од оваа книга, поетесата следи мноштво актуелни настани кои се случуваат во Македонија, соопшти „Матица македонска“. 

Гордана Михаилова-Бошнаковска е автор на богат поетски и прозен опус, за кој добила значајни книжевни награди, меѓу кои и наградите „Браќа Миладиновци“ на Струшките вечери на поезијата и „Ацо Шопов“ на Друштвото на писателите на Македонија. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ