недела, 21 јули 2024

Прилепски пожарникари спасувале куче заглавено во лифт

Центарот за управување со кризи информира за несекојдневна случка со среќен крај. Во Прилеп пожарникари спасиле куче заглавено во лифт.

Фото: Училиштетот „Кочо Рацин“

Објавено на

часот

Сподели

„Пожарникарите од ТППЕ Прилеп, покрај гасењето на пожарите во населени места и на отворено имале имале уште една помала техничка интервенција за безбедно извлекување на куче коешто било потиснато и заробено од лифт во ООУ ‘Кочо Рацин’. Интервенирано е со едно возило и двајца пожарникари, велат од Центарот за управување со кризи.

Прилепските пожарникари интервенирале за гаснење на пожари кај местото за технички преглед на излезот од градот и еден кај селото Дебреште,

Инаку, имало пожари и кај Ресен кај селото.Курбиниво; кај Чашка, кај сеолото Еловец и во Општината Виница на месностста Горна Осојница.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ