среда, 24 јули 2024

Пожарот кај Грнчиште ставен под контрола

Од Центарот за управување со кризи информираат дека пожарот во село Грнчиште во Општина Градско е ставен под контрола и нема опасност од проширување. Пожарот којшто гореше речиси цели два дена во пределот кај сeло Оризари во Општина Велес е целосно изгасен.

Објавено на

часот

Сподели

Пожарите кај селата Црквино и Грнчиште, поточно пожарот кој започна кај Црквино, од Општина Велес и се префрли кон Грнчиште е ставен под контрола, нема опасност од проширување и загрозување на населби и објекти.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ