вторник, 16 јули 2024

Пожар во магацин за бои и лакови во Фалише, повик до населението да не излегува надвор (ВИДЕО)

Објавено на

часот

Сподели

На местото на настанот е и директорот на Центарот за управување со кризи Стојанче Ангелов кој го  координира гаснењето на пожарот на пожарникарите од Скопје, Гостивар, Велес и Куманово. Побарана е и помош од гостиварски приватни фирми кои можат да помогнат со машинерија, бидејќи ситуацијата е алармантна за расчистување на материјалите што се во магацинот, а не се фатени од пожарот.

ф

Ангелов се обиде да повика и хеликоптер од МВР, но временските услови во Тетово, густа магла, не дозволуваат гасење на пожар од воздух во овој момент.

 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ