недела, 14 јули 2024

Почна реконструкцијата на подрачното училиште „Гоце Делчев“ во Долно Лисиче

Објавено на

часот

Сподели

Инвестициите во ова основното училиште опфаќаат целосна реконструкција на фасадата и поставување енергетски – ефикасна фасада, замена на старите олуци и поставување нови, санирање на оштетените делови од зградата, како и целосна реконструкција на санитарните јазли. Проектот исто така вклучува и изведба на надворешно одбојкарско игралиште и паркинг со што ќе се реши проблемот со паркирањето во училишниот двор.

м

Муцунски во својата објава нагласи дека станува збор за прва инвестиција за реконструкција на училишната зграда и уредување на дворот што истовремено е исполнување на едно од главните барања на граѓаните кои живеат во овој дел од општината.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ