недела, 14 јули 2024
Собрание

Осум нови пратеници на местата на оние кои станаа министри

Драган Недељковиќ, Велика Стојкова Серафимовска, Сергеј Попов, Емилија Ангелова, Весна Ѓорѓиева и Дијана Илиевска од коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ, Фериде Хаџиу и Каљтрина Хаџиу од коалицијата Влен се инињата на новите пратеници чиј мандат денеска ќе биде верификуван на собраниска седница.

Објавено на

часот

Сподели

Овие пратеници доаѓаат на местата на премиерот Христијан Мицкоски и на неколкумина новоизбрани министри. Тие доаѓаат на местата на Мицкоски и на министрите Гордана Димитриеска Кочоска, Љупчо Димоски, Изет Меџити, Владо Мисајловски, Иван Стоилковиќ, Александар Николоски и Фатмир Лимани.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ