вторник, 23 јули 2024

Нови хоризонти – изложба на Зоран Арсовски-Бабата

Заврши изложбата насловна „Нови хоризонти” од авангардниот визуелен уметник Зоран Арсовски -Бабата која беше отворена  во НУЦК Крива Паланака во рамките на манифестацијата Крива Паланка град на културата за 2024 година, поддржана од Министерството за култура на Република Македонија.

Објавено на

часот

Сподели

Изложбата привлече големо внимание за љубителите на уметноста со својата оригиналност во концептот и техничката изработка, која Арсовски мајсторски ја претстави пред поширокиот аудиториум. Изложбата ја посетија огромен број посетители  од земјава и странство.
ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ