четврток, 18 јули 2024

Надлежните открија четири фирми во три града кои незаконски управувале со отпад

Објавено на

часот

Сподели

„Во Ресен извршена е контрола кај пет правни лица, при што во еден отпад е констатирано дека за дејноста која ја врши нема регистрирано правно лице, а нема ни дозвола за работа со отпад за што ќе биде поведена соодветна постапка“, соопштија од МВР.

Во Прилеп, полициските службеници и инспекторите извршиле надзор во два правни субјекти, при што во еден од нив било констатирано дека нема фискален апарат, односно врши само продажба на големо на правни субјекти со фактурирање.

По документирање на случаите, посочуваат од МВР, ќе бидат поднесени соодветни поднесоци.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ