вторник, 23 јули 2024

МВР: На Табановце се чека поради црвеното ниво на безбедносен ризик во Србија

Министерството за внатрешни работи информира дека зголемениот временски период на чекање на ГП Табановце, за влез и излез од Македонија е поради прогласеното црвено ниво на безбедносен ризик од тероризам во Република Србија.

Објавено на

часот

Сподели

„Граничните полиции на двете држави се во постојана комуникација со цел овозможување брз и непречен проток на патници и возила, но и соодветна контрола поради новонастаната состојба“, соопшти МВР.
ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ