недела, 21 јули 2024

Македонски концепт учествува на форум во Украина

Политичката партија Македонски концепт преку претседателот Петар Богојески и потпретседателот Самуел Наумовски Вицкиус на покана од администрацијата на претседателот Володимир Зеленски, учествува на Форумот за безбедност на Црно Море 2024.

Објавено на

часот

Сподели

Иницијативата е предводена од истакнати парламентарни лидери на Украина, вклучувајќи ги: Олекси Гончаренко, Ивана Климпуш-Цинцадзе, Олександр Мережко, Кира Рудик, Вадим Халајчук и Арсениј Пушкаренко како и исклучителните, Полковник Ричард Кемп, генерал Весли Кларк – поранешен командант на НАТО и други личности и одразува заеднички напор кон адресирање на заедничките предизвици вклучително и промоција на меѓусебните интереси во регионот на Црното Море, се вели во соопштението на партијата.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ