среда, 24 јули 2024

Изложба на Цветин за УНИЦЕФ и по повод Декларацијата за човекови права

Познатиот уметник и хуманист Живко А. Поповски – Цветин денеска организира изложба на Цвеќиња на мирот по повод 77 години постоење на УНИЦЕФ и 78 години од донесување на Универзалната декларација за човекови права од страна на Генералното Собрание на Обединетите нации. 

Објавено на

часот

Сподели

На отворањето на изложбата во Кинотека говор ќе одржи  Јордан Плевнеш, поранешен амбасадор во Франција и УНЕСКО, а со музички нумери ќе настапат баритонот Борис Трајанов, кој воедно е и амбасадор на мирот на УНЕСКО, во пијано придружба на Дарко Мариновски, оперската пејачка Серафина Фантаузо и Драган Мијалковски.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ