недела, 14 јули 2024

И новите објекти без пречистителна, отпадните води директно одат во Мавровското Езеро (ВИДЕО)

Од новите згради покрај скијачкиот центар Маврово  отпадни води директно се излеаја преку Горникрајска Река во Мавровското Езеро.

Објавено на

часот

Сподели

Мештаните велат дека оваа глетка и „амбиенталeн воздух“ предизвикан од непријатната миризба ја почувствувале повеќе пати.

За проблемот со немање пречистителни станици на поголемите објекти, хотели, апартмани околу Мавровското Езеро локалните и државните органи немаат никаков одговор и покрај бројните новинарски написи и пријави до надлежните.

Снимката е направена денеска.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ