недела, 21 јули 2024
Поради горештината

Градоначалникот на Гази Баба со волонтери од Црвен крст делеше вода на граѓани

Градоначалникот на Општина Гази Баба, Бобан Стефковски им се придружи на волонтери од Црвен крст и под жешкото сонце во насаелбата Ченто делеше флаширана вода на граѓани кои беа излезени по горештината.

Објавено на

часот

Сподели

За оваа акција градоначалникот самиот информира преку Фејсбук:
„Заедно со волонтерите на општинската организација на Црвениот крст Гази Баба поделивме флаширана вода на граѓаните низ Ченто.  Апелирам до сите граѓани да ги почитуваат советите од здравствените работници за заштита од високите температури.
Општина Гази Баба како одговорна локална самоуправа оваа акција ќе ја продолжи и во следниот период на други локации низ општината“.
ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ