среда, 24 јули 2024

ЦУК од Град Скопје побара на местото на „збунувачката“ крстосница, да се изгради кружен тек

Центарот за управување со кризи, по барање на граѓани, поднесе иницијатива да се изгради кружен тек или итно да се постават семафори на крстосницата на бул. Васко Карангеловски во населбата Аеродром. Директорот на ЦУК, Стојанче Ангелов вели дека оваа раскрсница е „по малку збунувачка“ за учесниците во сообраќајот.

Објавено на

часот

Сподели

„Повеќемина граѓани со повик на единствениот број 112 во ЦУК, преку медиумите и преку социјалните мрежи побараа итно поставување на семафори или изградба на кружен тек на крстосницата на бул. Васко Карангелески, пред објектот на СВР Скопје. Иако има соодветна сигнализација крстосницата е збунувачка и предизвикува нејаснотии кај учесниците во сообраќајот околу првенството на премин поради што за краток период се случија четири сообраќајни несреќи“, изјави Ангелов.

Тој додаде дека ЦУК поднесе иницијатива до Град Скопје и одржа една координативна средства на којашто е добиено известување дека се работи на планирање за поставување на семафори.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ