вторник, 23 јули 2024

Амбулантите на Брако ги заменија старите во Бутел и Ѓорче Петров

Објавено на

часот

Сподели

Челичната конструкција е изработена во Брако, ѕидните и кровните панели се набавени од Србија и Грција, а дополнително се внатрешно зајакнати со стаклена волна и огноотпорни гипсани плочи.

Објектите имаат внатрешни хидранти, аларми за пожар со детектори за чад, посебни антипаник кваки на вратите за лесно отворање и хидранти надвор околу објектот.

а

а

Со ова, Здравствениот дом Скопје доби објекти кои се квалитетни, издржливи и безбедни, и се далеку над стандардот на дрвените бараки во кои претходно се наоѓаа амбулантите.

а

а

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ