сабота, 20 јули 2024

50 години Хели клуб

Во хотелот Монтана во Крушево в сабота ќе се прослави јубилејот 50 години ултралесна авијација, 50 години крила за слободно летање – змејови и параглајдери, 50 години Хели клуб.

Објавено на

часот

Сподели

На свеченоста ќе бидат доделени признанија за особен придонес во развојот на ултралесната авијација и слободното летање со крилата – змејови и параглајдери. Ќе се одржи и промоција на зборникот „Крила во слободен лет“, прашања и задачи за пилоти на змај и параглајдер.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ