недела, 21 јули 2024

Ветерот само малку го спушти Скопје на листата на градови со најзагаден воздух во светот

Објавено на

часот

Сподели

Сепак, тоа е повторно знак дека воздухот во Скопје е опасен и дека особено загрижува фактот што главниот град на Македонија ни одалеку нема таква индустрија каква што имаат останатите градови кои се на оваа листа, а со кои не може да се споредува ниту густината на сообраќајот.

Според расположливите податоци кои ги прибира интернет страницата, особено е опасно што постојано во Скопје е висока концентрацијата на најопасните и најканцерогени честички ПМ 2,5.

И оваа есен и зима ќе бидат уште една потврда дека властите немаат решение за намалувањето на загаденоста на воздухот. 

џ

 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ