четврток, 23 мај 2024

Вечерва Кармина Бурана на сцената на Националната опера и балет

На сцената на Националната опера и балет (НОБ) вечерва концертно ќе биде изведена „Кармина Бурана“ од германскиот композитор Карл Орф. Диригент е Иван Еминовиќ, концерт-мајстор е Верица Ламбевска, а хор-мајстор Јасмина Ѓорѓеска.

Објавено на

часот

Сподели

Ќе настапат Наде Талевска, сопран, Васко Здравков, баритон и Нико Ѓоргиевски, контратенор, заедно со хорот и оркестарот на НОБ.

„Публиката ќе може да дојде и да ужива на средба со страста, љубовта и животните радости, како и вечниот сон за среќата, владетелка на светот. Слушањето на моќната „Кармина Бурана“ е секогаш посебно искуство и со години го привлекува вниманието на бројната публика која постојано ја бара на тековниот репертоар“, велат од НОБ.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ