понеделник, 4 март 2024

Успешен настап на Националната опера и балет во Народниот театар во Белград со „Севилскиот берберин“

Објавено на

часот

Сподели

Белградската публика со повеќекратен аплауз го поздрави настапот на ансамблот на Националната опера и балет.

Во главната улога настапи Биљана Јосифов која го играше ликот на Розина.

„Розина е ведра и умна девојка и нејзиниот карактер е доста темпераментен, која се бори да победи љубовта кон грофот Алмавива, но е заробена од нејзиниот тутор Дон Базило кој е посесивен кон неа. Така што ова гостување за мене преставува една посебна чест и задоволство да ја преставувам нашата земја во Белград и ја поздравувам оваа соработка во рамките на Отворен Балкан, која нуди соработка и слободен проток на идеи преку која културата ќе оди напред и ќе добие една нова димензија, не само ние како уметници и целата култура на нашите народи да биде на многу повисоко ниво“, изјави Јосифов.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ