петок, 19 јули 2024

УНИ банка втора година по ред е поддржувач на „Охридско лето“  

УНИ банка АД Скопје и оваа година ќе биде поддржувач и еден од главните спонзори на „Охридско лето“,  најголемата културна манифестација во земјава.

Објавено на

часот

Сподели

64-то фестивалско издание „Охридско лето“ почнува на 12 јули, а ќе трае до 20 август. Многуте концерти на класична музика, театарски претстави, изложби, национални вечери кои ќе бидат дел од овогодинешната разновидна културна програма, ветуваат богато и незаборавно културно лето.

Културата има извонредна способност да ги надмине границите, јазикот и различностите, и да ги поврзе луѓето од различни сфери на животот. Токму поради тоа, како и минатата година, УНИ банка АД Скопје и оваа година е поддржувач на фестивалот „Охридско лето“.  Со спонзортсвото на проекти од културата ја дефинираме нашата определба како поддржувач на позитивни иницијативи во локалната заедница, кои придонесуваат кон создавање дух на солидарност, поддршка и заедништво, и кон креирање на вистински вредности”, изјави Милка Тодорова, извршен директор и претседател на Управниот одбор на УНИ банка.

„Охридско лето“ отсекогаш бил фестивал каде се оддава признание на уметниците, доказ за моќта на музиката да ги обединува културите од различни земји. Настан за луѓе од различни генерации, со различни интереси и професии, а за кои е заедничко дека сакаат да ги прошируваат своите хоризонти и погледи на светот.

Предвидените настани на 64-то издание на фестивалот на класична музика „Охридско лето“ и оваа година се организирани на прекрасните и автентични отворени сцени како Античкиот театар, Долни Сарај, предворјето на „Света Софија” и во самата катедрална црква, што дополнително предизвикува посебно чувство кај сите посетители.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ