понеделник, 15 април 2024

Почна да се произведува новиот сивик

Објавено на

часот

Сподели

Хонда на крајот на декември 2011 го почна сериското производство на новиот сивик, во модернизираната фабрика во Свиндон, Англија. Воведувањето на новиот модел во производство значи и вработување нови 500 работници. Но вработувањата продолжуваат. Кон крајот на оваа година почнува и производството на европската варијанта на моделот ЦР-В, а и нов мал дизелски мотор.
Јапонската фабрика објави дека ја достигнале бројката од 100 милиони произведени автомобили во светски рамки. Фабриката постои од 1953, а првото нешто што го произвеле е мотор за земјоделски машини. Сега Хонда има 11 фабрики во девет земји во светот, а нивните возила се користат во повеќе од 150 земји.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ