сабота, 20 јули 2024

Не се радува секој на фотоволтаици, жителите на Неокази се против

Објавено на

часот

Сподели

Градоначалникот на Општина Пробиштип, Драган Анастасов потенцира дека станува збор за приватни парцели и дека општината овде нема никаква надлежност. Додава дека тие парцели претходно биле во сопственост на жители од Неокази кои сами одлучиле да ги продадат.

„Околу земјиштето кое е во атарот на село Неокази, таму станува збор за земјиште кое е во приватна сопственост. Причината за продажбата на земјиштето веројатно е оти земјиштето тие не го обработуваат и за да нема дилема кај нашите граѓани повторувам, таму станува збор за приватни парцели. За инвестициите на фотоволтаици, сѐ она што е над петта категорија се добвива дозвола за поставување“,  вели Анастасов.

Тој ги охрабри граѓаните доколку е прекршен некој член од Закон да реагираат до наделжните институции.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ