вторник, 5 март 2024

ГАЛЕРИЈА

„Сите Македонци во Бугарија – да го оставиме времето на стравот во минатото“

Пред споменикот на Јане Сандански во Мелник, Бугарија, во организација на забранетата македонска партија ОМО Илинден Пирин, а по повод 108-годишнината од убиството на македонскиот револуционер, денеска беше изразен силен протест против бугарската политика на асимилација на македонскиот народ во Бугарија, неговото негирање и дискриминација, како и против негирањето на македонската нација и идентитет.

ОСТАНАТО ОД ГАЛЕРИЈА

Автопатот Кичево – Охрид пак со нов термин, свлечиштата го продолжуваат рокот

НАЈНОВИ ВЕСТИ