четврток, 25 јули 2024

Бетонски блокови висат од тераса на зграда спроти Владата

Тешки бетонски блокови пред паѓање висат од тераса и се опасност за минувачите по тротоарот на булеварот Илинден во ценатор на Скопје, спроти Владата, било алармирано со телефонски повик на единствениот број 112 до Центарот за управување со кризи – ЦУК. Од ЦУК велат дека веднаш ја контактирале Општина Центар.

Објавено на

часот

Сподели

„Од Општина Центар по нашето јавување веднаш е излезено на терен, по што повратно сме известени дека опасното место е обезбедено – заградено и е видно обележано, за што испратија и фотографија од местото“, информираат од ЦУК.

Проблемот со отстранување на опасните блокови од терасата што можат да паднат во секој момент, ќе се решава во наредните денови, велат од ЦУК.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ