понеделник, 15 април 2024

ГАЛЕРИЈА

Струмички карневал 2024: дефиле на маски, бои, уникатни креации (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Интернационалната карневалска поворка на Струмичкиот карневал траеше четири часа, а низ центарот на Струмица продефилираа маски, бои и разни креации. Околу три илјади учесници на плоштадот „Гоце Делчев“ поединечно и во групи пренесоа порака, упатија критика, побараа подобар свет. Гости имаше и Хрватска, Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Турција, Грција, Бугарија...Фото: Роберт Атанасовски

ОСТАНАТО ОД ГАЛЕРИЈА

Розовиот раскош на црешовата улица (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Преспа

НАЈНОВИ ВЕСТИ