четврток, 23 мај 2024

ГАЛЕРИЈА

Калето и Владата низ уметнички обоен поглед на Денот на независноста

Со првиот мрак, врз зградата на Владата започна да се емитува видео-арт перформансот „Црвено“ на македонскиот визуелен уметник Емил Петро, којшто се повторуваше до зори. Со специјални светлосни тела врз ѕидините на скопското Кале беше испишан слоганот „8 Септември - Гласник на слободата“, а целата тврдина блесна во специјално празнично осветлување.

ОСТАНАТО ОД ГАЛЕРИЈА

Статуафест во центарот на Скопје

НАЈНОВИ ВЕСТИ