понеделник, 4 март 2024

ГАЛЕРИЈА

Џез-матине на СЏФ, промоција на новиот календар и концерт на Тони Китановски трио

Скопје џез фестивал во Макка бар во Скопје го промовираа новиот календар 2024 година. Тони Китановски трио, по тој повод, одржа концерт од неговиот нов албум „Afro Gitano”. Новиот проект на Китановски содржи елементи на електроакустична, џез и импровизирана музика. Тематски албумот е симбиоза на музиката на македонските Роми и големата музичка култура на Африка. Главни соработници на Тони Китановски на овој проект се Гоце Трпков, продуцент и Виктор Филиповски на тапани.
Фото:
Луна Китановска

ОСТАНАТО ОД ГАЛЕРИЈА

Автопатот Кичево – Охрид пак со нов термин, свлечиштата го продолжуваат рокот

НАЈНОВИ ВЕСТИ