вторник, 5 март 2024

Зоран Заев на полицијата ѝ подари шест мотоцикли

Во кругот на Министерството за внатрешни работи денеска беше предадена донација од Фондацијата Заев, која се состои од шест мотоцикли за потребите на македонската полиција, соопшти МВР. 

Објавено на

часот

Сподели

Директорот на Фондацијата, Зоран Заев, ја предаде донацијата на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски.

„Министерството за внатрешни работи има силен сојузник во Фондацијата Заев, чијашто помош и поддршка се од огромно значење за дополнително зајакнување на капацитетите, а со цел зголемување на ефикасноста при оперативното работење на единиците при МВР. Тоа значи дека го модернизираме возниот парк по највисоки стандарди, а со тоа придонесуваме кон уште поголема безбедност на граѓаните и државата“, се вели во соопшението од МВР.

д

Министерот Спасовски, во свое и во име на МВР, изразил благодарност до Фондацијата Заев и посочи дека мотоциклите се наменети исклучиво за оперативната работа на полициските служби.

ф

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ