сабота, 2 март 2024

ЗОО Скопје: Жирафата Флопи угина од малиген тумор

Врз основа на патохистолошки наод, и микробиолошкиот и молекуларен наод од Факултетот за ветеринарна медицина добивме заклучок во кој се констатира дека Флопи угинал како резултат на малиген тумор во црниот дроб и метастази во белите дробови, соопшти ЗОО Скопје.

Објавено на

часот

Сподели

„Оваа подмолна болест е една од најфаталните во 21 век, од која како и луѓето, страдаат и голем број животни. Ракот на црниот дроб се смета за ‘тивок убиец’, а кај Флопи агресивен карцином веќе метастазирал и во белите дробови, кој тешко се дијагностицира во рана фаза“, соопшти ЗОО Скопје.
 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ