недела, 3 март 2024

Зголемени девизни резерви

Девизните резерви на крајот на декември 2023 година беа 4.538,4 милиони евра и во однос на претходниот месец бележат зголемување за 574,8 милиони евра, соопшти Народна банка.

Објавено на

часот

Сподели

Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (52%), по што следуваат валутите и депозитите (38,8%) и монетарното злато (9,1%).

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ