среда, 29 мај 2024

Зголемени цените на производителите на индустриски производи на домашниот пазар

Во март во споредба со февруари годинава продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се повисоки во групите енергија за 4,9 проценти,  Трајни производи за широка потрошувачка за 0,2 проценти и нетрајни производи за широка потрошувачи за 1,5  проценти, објави Државниот звод за статистика (ДЗС).

Објавено на

часот

Сподели

Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар во март годинава се пoголеми за процент на месечно ниво и за 0,1 процент на годишно ниво, објави денеска Државниот завод за статистика.

Во март во споредба со февруари годинава продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се повисоки во групите енергија за 4,9 проценти, трајни производи за широка потрошувачка за 0,2 проценти и нетрајни производи за широка потрошувачи за 1,5  проценти.

Во споредба со март минатата година продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се повисоки во групите енергија за 0,2 проценти, трајни производи за широка потрошувачка за 4,8 проценти и нетрајни производи за широка потрошувачи за 6,9 проценти.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ