четврток, 13 јуни 2024

Зекири: Немам никаква причина да бегам, сите документи пред една година им ги дадов на истражителите

Објавено на

часот

Сподели

Зекири е во притвор веќе околу два месеца под сомневање за злоупотреба на функцијата при јавна набавка без тендер од околу еден милион евра.

Адвокатот на Зекири побара да му биде укинат притворот и да се брани од слобода во случајот со наводната преплатеност за физибилити студијата за приватизација на АД Македонски пошти.

Пријатели на Зеќири заложиле имот како гаранција дека тој нема да избега

„Сакам да напоменам дека бев во тек со предистражната постапка поради функцијата која ја вршев. Јас потпишав да се дадат сите документи кои ги побарале од мене, тоа беше експедитивно процесуирано. Да сум сакал да бегам, сум имал простор повеќе од една година бидејќи знаев дека се води постапка. Кога беше првиот пат предложена мерката притвор, поднесов оставка, за да не ја попречувам истрагата која се води против мене. Не размислувам ниту имам зошто да бегам. Фамилијарен човек сум, се грижам за четири деца, имам две од првиот брак и имам двегодишна ќерка и посинокот на мојата сопруга кој е малолетен. Сакам во фер постапка да докажам дека сум невин“, кажа Зекири пред судот.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ