петок, 14 јуни 2024

Здружението „Напредни лозари“ не ги прифаќа предложените цени на „Тиквеш“

Објавено на

часот

Сподели

Кулев потсети дека лозарите се на работ на преживувањето и дека годинава лозарите мора да покажат дека се доволни силни за да се спротивстават на  манипулацијата на главните  одгледувачи на основната суровина за виното, грозјето и да се знае дека без грозје нема вински бизнис.
Денеска „Тиквеш“ почна со потпишување договори со лозарите за откуп на грозје.
ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ