четврток, 22 февруари 2024

Заврши најголемата бадникова манифестација на Балканот

Објавено на

часот

Сподели

Централната манифестација се одржа на плоштадот „Македонија“ во Скопје и на едно место ги собра децата од сите скопски општини кои ја оформија најголемата бадникова поворка. Тие од Камениот мост се упатија кон Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ на топол прием и пригодно дарување кај архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан.

Ова му е потребно на народот! Така се одржува верата и традицијата! Нè расплакавте со ангелските гласови на децата… Ова беа дел од коментарите што ги упатија учесниците и набљудувачите.

Во рамките на манифестацијата, бесплатно беа поделени 2.000 божиќни ѕвездички. Божиќниот концерт пак, традиционално предводен од Златно славејче и македонските поп-ѕвезди ги подготви децата во еден глас да ја пеат Вечниот Бог. Концертот веќе втора година по ред, беше инклузивен и им овозможи и на глувите и наглуви лица да ја почувствуваат радоста на празнувањето.

За оваа манифестација, Здружението Бадникови поворки го доби највисокото признание на КОВЗ „Вељо Манчевски“ за особен придонес во создавањето трајни вредности.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ