понеделник, 24 јуни 2024
Собраниска Комисија за европски прашања

Заокружена расправата по амандманите за измените на Законот за градење

Објавено на

часот

Сподели

Седницата на Комисијата треба да продолжи утре со расправа по предложените измени и дополнувања на Законот за експропријација,  а дел од дневниот ред се и предложените измени и дополнувања на Законот за утврдување на јавен интерес и номинирање на стратешки партнер за имплементација на проектот за изградба на инфраструктурниот Коридор 8 (делница: Тетово – Гостивар – Букојчани и проектот за автопатот Требеништа – Струга – Ќафасан) и Коридорот 10 д (делница на автопатот Прилеп– Битола).

Како дел од пакетот измени за доизградбата на коридорите претходно Комисијата за европски прашања ги разгледа измените на законите за работни односи, за градење и за урбанистичко планирање, сите по скратена постапка, и за нив се расправаше и на пленарна седница.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ