петок, 21 јуни 2024

Захарова: Шведска е марионета на Велика Британија, а Американците ги диктираат нивните потези

Објавено на

часот

Сподели

Захарова ја обвинува Шведска дека е марионета на Велика Британија.

„Кога сме веќе кај пријателите, забележливо е дека американските сенатори беа во посета на Стокхолм на денот кога беше објавена историската одлука.

Не обични конгресмени, туку лидерот на републиканците во Сенатот Мич Меконел. Шведска сè уште не влезе во НАТО, а Американците веќе им диктираат на шведските власти што да му кажат на својот народ. И ова е само демонстрација на она што им се подготвува.

Повеќе од 200 години неутралност, која гарантираше безбедност и просперитет на кралството, сега е историја.

Па зошто немаше референдум? Само затоа што одамна никој не ја консултира шведската јавност за ништо. Американците прават потези за Шведска“, напиша Захарова.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ