среда, 21 февруари 2024
Министерство за правда

За реформи во изборното законодавство формирана е нова работна група

Објавено на

часот

Сподели

Претседател на работната група ќе биде Александар Новаковски, експерт и поранешен претседател на Државната изборна комисија (ДИК).

„Овој процес е инклузивен и во него се вклучени претставници на политички партии, невладини организации, синдикати, министерства и надлежни органи за спроведување на изборниот процес“, се наведува во соопштението од Министерството за правда. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ