петок, 19 април 2024

За премиерот Ковачевски инфлацијата од 9,3 отсто е охрабрувачки податок

Објавено на

часот

Сподели

„Ваквите податоци укажуваат дека мерките што ги презема Владата го даваат очекуваното и инфлацијата од октомври 2022 година се движи во континуитет во надолна линија. До крајот на годината очекуваме овој тренд да продолжи и да се одржи едноцифреното ниво на инфлацијата, а во наредната година да биде околу 2 отсто.  Намалувањето на инфлацијата е позитивен фактор за севкупната македонска економија“, нагласува Ковачевски.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ