среда, 21 февруари 2024

За амбасадата на САД, во Македонија постои ризик од терористички напади од екстремисти

Објавено на

часот

Сподели

Во предупредувањето пишува дека доколку се случи терористички напад, американските граѓани во Македонија треба да најдат засолниште и да ги информираат членовите на нивните семејства и да ги информираат за состојбата и местото каде се наоѓаат, да се следат социјалните медиуми, ТВ и радио објавите и упатствата од најблиската амбасада или конзулат на САД.

ј

На 4 ноември амбасадата на САД во Македонија објави дека има зголемен интерес за напад на израелски или еврејски цели во Европа, па затоа американските граѓани во Македонија се советуваат да се придржуваат кон упатствата на Стејт департментот за претпазливост од 20 октомври.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ