сабота, 20 април 2024

Воздухот во Скопје и понатаму опасен за здравјето

Објавено на

часот

Сподели

Индексот на квалитетот на воздухот според измерените вредности во центарот на Скопје утрово изнесува 162. Нивото на прашината е 273 микрометри на кубен метар.
Се препорачува децата и возрасните, особено лицата со белодробни заболувања и астматичарите, да го избегнуваат престојот надвор.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ